Véronique Goossens De geldmakers

Sinds haar oprichting in 1850 wordt de Nationale Bank van België (NBB) gezien als één van de betrouwbaarste, maar ook geheimzinnigste instellingen van het land. Na de invoering van de Euro verdwenen onze Belgische briefjes en munten, en leek de NBB een relict uit het verleden. Wat is haar bestaansrecht vandaag? Welke rol speelde ze tijdens en na de financiële crisis, toen onze banken aan de afgrond stonden? En hoe luid klinkt haar stem in het koor van de grote Europese Centrale Bank in Frankfurt?

Met veel zin voor detail vertelt Véronique Goossens wat er zich achter de schermen van de Nationale Bank afspeelt. De geldmakers (Uitgeverij Polis) gaat over het geld dat ons dagelijks leven bepaalt en over centrale bankiers die in de eerste plaats mensen zijn.

Véronique Goossens studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en is Licentiaat Communicatiewetenschappen, Universiteit Gent. Zij is inmiddels ruim twee decennia actief in de media, en werkte onder meer voor RTV, VRT en SBS/VT4 vooraleer zij ruim tien jaar geleden aan de slag ging bij Kanaal Z, waar zij als nieuwsanker onder meer Z-Talk Goossens en Z-Nieuws presenteert. Zo interviewde zij de afgelopen jaren honderden captains of industry en toppolitici.