Thierry Geerts Digitalis – Hoe we onze wereld kunnen heruitvinden

Al te vaak schildert men de digitale revolutie af als een horrorscenario: weg bedrijven, weg jobs, weg toekomst. Of men beperkt zich tot aanbevelingen voor ondernemingen om niet ten onder te gaan aan de enorme disruptie die op hen afkomt. In zijn uitdagende boek pleit Thierry Geerts ervoor om het woord ‘disruptie’ te vervangen door ‘heruitvinden’. Neem de auto: de manier waarop we nu vijftig jaar met zijn allen rondrijden heeft geen toekomst meer: we staan stil, er vallen nog steeds veel doden en gewonden in het verkeer en we vervuilen teveel. Elektrische, zelfrijdende auto’s zijn veiliger en efficiënter. Ze kunnen door meer mensen gedeeld worden en parkeren zich buiten de stad. Misschien hebben we zelfs geen eigen wagen meer nodig?

Digitalis – Hoe we onze wereld kunnen heruitvinden (Uitgeverij Lannoo) is ook een wake-up call voor België. Wij hebben in het verleden aan de spits gestaan van de industriële en computerrevolutie, maar zullen we dat ook kunnen voor de digitale omwenteling?

Thierry Geerts houdt een constructief pleidooi voor de kennismaatschappij, tegen alle doemberichten in. De digitale revolutie maakt het mogelijk, maar ook noodzakelijk om onze maatschappij heruit te vinden. “We staan voor de grootste uitdaging ooit: we moeten niet minder dan de hele wereld heruitvinden op basis van de nieuwe digitale mogelijkheden. Laten we alvast beginnen met België.”