Stephan Malinowski De Adel en de Nazi’s

Het nieuwste boek De Adel en de Nazi’s van Prof. Stephan Malinowski is een aanklacht tegen tegen de rol van de Duitse keizerlijke familie in de Tweede Wereldoorlog. Prof. Malinowski, Hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit van Edinburg (Schotland) en winnaar van de Deutscher Sachbuchpreis, de belangrijkste prijs voor non-fictie in Duitsland komt speciaal naar Brandtpunt om zijn nieuwste boek in première voor te stellen in Vlaanderen (voertaal: Engels).

‘Baanbrekend. Stephan Malinowski maakt duidelijk hoe de Duitse keizerlijke familie Hitler in het zadel heeft geholpen.’ Süddeutsche Zeitung.

‘Een briljant boek.’ Christopher Clarke in Die Zeit.

Na de Tweede Wereldoorlog raakte de Duitse keizersfamilie Hohenzollern al hun landerijen, kastelen en kunst kwijt. Met rechtszaken, intimidatie en manipulatie proberen zij tot op de dag van vandaag hun verloren eigendommen terug te krijgen. Alles draait om de vraag: waren de Hohenzollerns goed of fout tijdens de Tweede Wereldoorlog? Hebben zij Hitler aan de macht geholpen en collaboreerden zij met de nazi’s?

Sinds 1945 zet de familie Hohenzollern vol in op de eigen onschuld en beweert zelfs in het verzet actief te zijn geweest.