Sir Richard J. Evans Hitlers mensen

Hoe slaagde Hitler er in om de macht te grijpen? Wie waren zijn echte handlangers? Hoe kreeg de Führer zovele miljoenen Duitsers achter zich en zijn Nazipartij? Vandaag is niemand beter geplaatst dan Sir Richard J. Evans om die uitdagende vragen gemotiveerd te beantwoorden. Op basis van nieuw ontdekte archieven schreef hij Hitlers Mensen – Gezichten van het Derde Rijk. Professor Evans komt in première voor de Lage Landen zijn nieuwste boek voorstellen bij Brandtpunt. Een exclusief evenement dat u onder geen beding mag missen!

Hoe kon Hitler zoveel slimme, weldenkende mensen achter zich krijgen? Hoe lukte dat ook latere dictators opnieuw? Is het morele kompas van de samenleving zo zwak dat er met gemak over de grenzen van menselijk fatsoen wordt gestapt? En wat brengt miljoenen mensen ertoe misdaden te tolereren of te negeren?

In Hitlers mensen gaat historicus Richard J. Evans, gebaseerd op nieuw archiefmateriaal, op zoek naar antwoorden op deze prangende vragen. Van Hitler en zijn kleine groep hoge functionarissen – onder wie Göring, Goebbels en Himmler – tot en met aristocraten, filmmakers, geestelijken, burgers en gewone soldaten. Nauwgezet legt hij de persoonlijkheden bloot van de mensen die de Weimarrepubliek omverwierpen, het Derde Rijk stichtten, het meer dan tien jaar aan de macht hielden en het in oorlog, genocide en zelfvernietiging dreven. Het resultaat is een uiterst boeiende geschiedenis van buitengewone én alledaagse mensen die niet alleen decennia overspant, maar ook een les is voor de huidige tijd.