Robin Ramaekers Front

In Front brengt VTM-journalist Robin Ramaekers het spannende relaas over zijn gevaarlijke job als oorlogsjournalist. Hij schreef een openhartig boek, dat tevens een manifest is over het belang van onafhankelijke journalistiek. Een niet te missen Brandtpunt!

Al twee decennia trekt Robin Ramaekers van de ene brandhaard naar de andere. Overal ter wereld probeert hij het nieuws te brengen te midden van geweld, propaganda en intimidatie. Soms met empathie, dan weer met de nodige afstand brengt hij verslag uit over vaak gruwelijke, mensonterende gebeurtenissen. Hij zag voor zijn ogen hoe extremisme en verschuivende machtsverhoudingen nieuwe frontlijnen deden ontstaan.

In Front kijkt hij terug op die twintig jaar en vertelt over de uitdagingen eigen aan zijn vak, over hoe mensen vaak het verschil maken, en over de voortdurende zoektocht naar zin en onzin. Hij brengt openhartig zijn successen en mislukkingen in kaart en spaart daarbij geen zelfkritiek. Front is een manifest over de kracht en het belang van journalistiek in een steeds veranderende wereld.

 

Fotograaf: Stephan Vanfleteren