Paul Magnette Onsterfelijk links

De sociaaldemocratie verkeert in een impasse. Ondanks de wereldwijde economische recessie slagen linkse partijen en bewegingen in Europa er niet in om het grote publiek te overtuigen van hun belang. “Toch zou het linkse gedachtegoed met de toenemende ongelijkheid en concentratie van macht en rijkdom in de samenleving actueler dan ooit moeten zijn,” aldus Paul Magnette, de Waalse Minister-President en topman van de Parti Socialiste (PS).

 

In Onsterfelijk links (Uitgeverij De Bezige Bij) plaatst Magnette de problemen waar zijn politieke familie mee te kampen heeft in een historische context. Hij bespreekt en doorbreekt daarbij taboes, stelt zich de vraag waarom links er niet in slaagt zijn imago te vernieuwen en vooral hoe het opnieuw kan overtuigen.

 

Paul Magnette lanceert in zijn boek vernieuwende ideeën die het denken over gelijkheid en het functioneren van de democratie naar een hoger niveau kunnen tillen. Dit boek is, naast een opvallende en persoonlijke getuigenis van een beroepspoliticus, een bezield pleidooi om het socialisme nieuw leven in te blazen, aldus uitgeverij De Bezige Bij.