Paul De Grauwe De Limieten van de Markt

De Limieten van de Markt

Zorgen de financiële crisis en de groeiende ongelijkheid voor een nieuw keerpunt in de machtsverhouding tussen vrije markt en overheid? Krijgen we een omverwerping van het kapitalisme en neemt de staat de macht weer over? Na een decennialange triomftocht is het kapitalisme goed op weg om zichzelf te vernietigen, stelt Prof. Paul De Grauwe onomwonden. Kernproblemen als klimaatverandering en groeiende inkomensongelijkheid illustreren de onvermijdelijke externe en interne limieten van de markt. Enkel de overheid lijkt een oplossing te kunnen bieden. Maar ook de staat zal op grenzen botsen en op haar beurt de weg effenen voor een comeback van de markt.


In De Limieten van de Markt (Uitgeverij Lannoo) levert één van de prominentste economen van Vlaanderen een belangrijke bijdrage aan het debat over de houdbaarheid van ons marktsysteem. De Grauwe analyseert haarfijn de gevolgen van die desastreuze pendelbeweging, die alleen doorbroken kan worden als we nu drastische maatregelen nemen.

Professor Paul De Grauwe is een internationaal vermaard topeconoom. Hij doceert aan de London School of Economics en was daarvoor verbonden aan de KU Leuven. Hij was Senator en raadgever van Europees commissievoorzitter Barroso. Hij is o.m. columnist voor Financial Times.