Michaël Van Droogenbroeck & Ewald Pironet Investeren in de derde helft van je leven

In hun nieuwste boek Investeren in de derde helft van je leven (Lannoo) geven de financiële journalisten Michaël Van Droogenbroeck (VRT) en Ewald Pironet (Knack) concrete antwoorden op de vele vragen waarmee zestigplussers – en anderen – worden geconfronteerd. Zij geven tal van waardevolle tips over geld, pensioen, wonen, zorg en andere belangrijke zaken.

Financiële gemoedsrust voor zestigplussers en hun (klein)kinderen

Je bent (binnenkort) met pensioen, en je hebt een appeltje voor de dorst bij elkaar gespaard. Maar wat kost oud(er) worden? Moet je (veel) belastingen (blijven) betalen als je met pensioen bent? Mag je (voltijds) bijklussen? Heeft het voor zestigplussers (nog) zin om (actief) te beleggen? Schenk je (nu al) aan je (klein)kinderen, of stel je (ook) een testament op? Wat doe je met je huis, ruil je dat in voor een (service)flat? Kun je daar nog (gemakkelijk) voor lenen op oudere leeftijd? En (waarom) kan een zorgvolmacht nuttig zijn?

– Een helder opgebouwd boek dat geldzaken op gevorderde leeftijd bespreekbaar maakt, ook tussen generaties onderling.

– Gidst je vakkundig door de complexe Belgische regelgeving over pensioenen.

– Met aandacht voor alle aspecten van ouder worden, van overwinteren in warmere oorden tot de zin en onzin van een uitvaartverzekering.

– Met getuigenissen van bekende Vlamingen, van Rik Van Cauwelaert, Jan Peumans en Raymonda Verdyck tot Geert Hoste en Herman Daems.