Marc Van de Looverbosch De Wissel van de Macht

In De wissel van de macht (Uitgeverij Lannoo) schrijft Marc Van de Looverbosch, sedert vele jaren één van de toonaangevende Wetstraatjournalisten, voor het eerst zijn relaas neer van het politieke schouwspel sinds het kanteljaar 1999. In de typisch onderkoelde stijl die hem zo kenmerkt op radio en tv, wisselt hij markante anekdotes af met vlijmscherpe analyses. Het maakt De wissel van de macht tot een wervelend boek dat een must is voor al wie de Vlaamse en Belgische politiek wil begrijpen.

Het uitgangspunt van Van de Looverbosch: de nieuwe politieke eeuw is niet in 2001 begonnen, maar in 1999 met de dioxinecrisis. De eeuwige regeringspartij CD&V verdwijnt dan naar de oppositiebanken. De naschokken van die politieke aardbeving blijven tot op heden voelbaar.

Journalist Marc Van de Looverbosch volgt voor de openbare omroep VRT al sedert meer dan twintig jaar de Wetstraat en brengt geregeld verslag uit in programma’s zoals onder meer De Ochtend en De wereld vandaag op Radio 1, Terzake (Canvas) en De Zevende Dag (één).