Luc Hellemans & Bart Van Camp De nieuwe kathedraal

Het Oosterweelproject zal de Ring rond Antwerpen tegen het einde van dit decennium eindelijk rondmaken. Deze Werf van de Eeuw is een gigantisch infrastructuurproject. Luc Hellemans, CEO Lantis, en Bart Van Camp, CRO Lantis, stellen hun boek De nieuwe kathedraal uiteraard voor in de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal!

Oosterweel heeft een lange en moeilijke voorgeschiedenis. Maar ook na de pijnlijke barensweeën was het niet meteen rozengeur en maneschijn. Wel integendeel. Nochtans is deze Werf van de Eeuw niet alleen een reusachtig infrastructuurproject, maar ook een belangwekkend maatschappelijk project. Oosterweel biedt vele positieve ontwikkelingen die wellicht te lang onderbelicht bleven.

In De nieuwe kathedraal beschrijven de topmannen van Lantis, Luc Hellemans en Bart Van Camp, hoe Oosterweel zal bijdragen tot een betere levenskwaliteit. Zij geven een andere en groenere kijk op mobiliteit. Het Oosterweelproject neemt het voortouw in burgerparticipatie. De nieuwe kathedraal kijkt verder dan de clichés en de vooroordelen. De auteurs tonen aan dat Oosterweel de principes van zorgzaam met elkaar omgaan ook toepast op de Werf van de Eeuw.