Luc De Laet (tweede avond) Het Vleesboek

Het eerste Brandtpunt Diner (07.03.2022) met Luc De Laet was op nauwelijks één dag helemaal uitverkocht! Gelet op de grote belangstelling organiseren wij uitzonderlijk een tweede Brandtpunt Diner met Luc n.a.v. Het Vleesboek op maandag 14 maart om 18u45 in zijn restaurant Butcher’s Dining by De Laet & Van Haver te Hove. 

De vermaarde vleesspecialist Luc De Laet levert kwaliteitsvlees aan klanten als Roman Abramovich en Rafael Nadal. De auteur bij uitstek dus voor een exclusieve en unieke publicatie! In Het Vleesboek fileert Luc De Laet de allerbeste stukken vlees en de heerlijkste bereidingen. Hij vertelt het herkomstverhaal van enkele rassen, spreekt met kleinschalige kwekers en brengt recepten met dat heerlijke stukje vlees.

Het professionele levensverhaal van Luc De Laet start wanneer hij op 23-jarige leeftijd een lokale slagerij overneemt in Hove. Al in die eerste maanden begrijpt hij hoe in zijn vak smaakvervlakking om de hoek loert. Een slager of beenhouwer is namelijk een eeuwenoude stiel waaraan expertkennis, traditie en jarenlange ervaring ten grondslag ligt – wat vaak in strijd is met de heersende massaconsumptie. Luc had meteen de ambitie om trouw te blijven aan oude kwaliteitsrassen, authentieke producten en ambachtelijke bereidingen van weleer, maar dan op basis van hedendaagse technologie en techniek. Met die visie in het achterhoofd schreef hij eveneens vol enthousiasme en passie Het Vleesboek.