Koen Geens Gedacht

Koen Geens is een veelzijdig man: hoogleraar, topadvocaat, minister en auteur. In zijn nieuwste boek Gedacht schrijft hij: “Er is geen reden tot angst, want het is nog nooit zo goed geweest.” Geens zou Geens niet zijn, indien hij er in één adem aan toevoegt: “Wel is er reden tot hoop, want het kan nog veel beter.”

De jongste tien jaar maakten we de ene crisis na de andere door. Tegelijkertijd bieden crises ook kansen op vooruitgang. Grijpen we ze niet aan om toekomst te maken, dan komen ze vaak terug als onverwerkt verleden. In Gedacht overschouwt Koen Geens het voorbije decennium in gevatte dagboekstijl. Over schoonheid (van film tot sport), hoop (in geluk en verdriet), en de noodzaak van de blik op een gezamenlijke toekomst (van geschiedenis tot wetenschap), voor jong en oud. Dit boek bevat de gedachten van een bevoorrecht getuige: een vooraanstaand academicus, een toppoliticus, maar bovenal een optimist met een vleugje weemoed.

Op Brandtpunt geeft hij, vertrekkend vanuit Gedacht, tevens zijn visie op de politieke situatie in binnen- en buitenland, en blikt hij vooruit naar 2024, wanneer België Europees voorzitter is en belangrijke verkiezingen op het programma staan.