Ivan De Vadder The Power People

Enerzijds is er de invloed van de macht: van politici vooral, maar ook van captains of industry, leiders van vakbonden en andere belangenorganisaties.

Anderzijds is er de macht van de invloed: van het koningshuis, maar ook van anderen, uit de werelden van de cultuur, de sport en, laten wij ze vooral niet vergeten: de journalisten en andere mediamensen.

Ivan De Vadder, zelf journalist bij de VRT, meet in The Power People (Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts) de macht en invloed in Vlaanderen op. Over de macht van het getal en van het geld en van het kippenvel. Over de scheiding der machten en tanende macht. Over de invloed van netwerken en pers. Over democratie en misbruik. Over wie er aan de touwtjes trekt.

Geholpen door een jury van topjournalisten stelde hij ook een Top 40 op van de machtigste en invloedrijkste personen in Vlaanderen.

Ivan De Vadder (°1964) studeerde Germaanse talen en filosofie aan de KU Leuven en is VRT-journalist. Hij kent als geen ander het reilen en zeilen van de Vlaamse en Belgische politiek. In het programma De Zevende Dag voelt hij de politieke goegemeente aan de tand.