Hans Vandeweghe Laster & Eerroof

Hans Vandeweghe is zonder twijfel de meest beruchte én de meest gerespecteerde sportjournalist in Vlaanderen. Wie beter dan hij kan nu – tijdens het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen in Tokyo – ons inwijden over de vele facetten van het sportleven. Hij schreef met Laster & Eerroof als het ware zijn testament. Een super sportief Brandtpunt om niet te missen!

Hans Vandeweghe schreef voor Knack en Humo, voor De Morgen en De Standaard, voor Vlaanderen en voor Nederland. In al die tijd toonde hij zich steeds van zijn meest kritische kant, scherp maar rechtvaardig, meedogenloos maar beredeneerd. Laster en eerroof, maar dan zonder blijvende schade.

Op zijn 63 maakt hij als het ware zijn testament op. Hij duikt in de honderden columns die hij schreef en stelt vast dat ze nog immer relevant of terecht zijn, of juist niet. Hij klopt zich op de borst wanneer blijkt dat hij gelijk had, hij biecht op wanneer hij zich vergiste. De man die ooit sprak met Johan Cruijff, Lance Armstrong, Michael Jordan en vele andere legendes, schreef met Laster & Eerroof een pakkend boek.