Hans Bourlon De Blik van Bourlon

Inzichtelijke ‘tranches de vie’ over zijn successen, tegenslagen en menselijke drama’s als ondernemer


In De Blik van Bourlon (Uitgeverij Manteau) gunt de gedreven ondernemer Hans Bourlon ons met veel gevoel voor humor en zelfrelativering een inkijk in zijn leven als CEO. Tegelijk legt hij raak en precies de Vlaamse ziel van vandaag bloot. Bourlon zoekt al schrijvend waar het echt om draait in het leven en hij schetst hoe hij menselijkheid, zingeving en stilte vindt.

In dit boek beschrijft Bourlon hoe het er achter de schermen van Studio 100 aan toegaat. Hij schrijft over het succes, de tegenslagen en ook de menselijke drama’s die ondernemen soms met zich meebrengt.

Van het effect van zijn passage in De Slimste Mens ter Wereld, tot overstekende herten en een brief aan het adres van Pieter Bruegel. Dit boek brengt de lezer aan het lachen, bezorgt hem een krop in de keel en stemt hem tot nadenken.

Voor De Blik van Bourlon zijn de beste columns uit de krant De Tijd herwerkt en op een bijzondere manier aan elkaar verbonden via nooit eerder gepubliceerde brieven en verhalen. Randall Casaer maakte er prachtige illustraties bij.