Flip de Mey De Lee Harvey Oswald Files

Jurist Flip de Mey analyseerde jarenlang het dossier van de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. In zijn bestseller COLD CASE KENNEDY, die hij vorig jaar met veel succes in première kwam voorstellen op Brandtpunt, kwam hij op basis van alle originele documenten tot een verrassende en baanbrekende theorie.

 

In de langverwachte opvolger DE LEE HARVEY OSWALD FILES gaat de Mey na welke rol Oswald precies speelde. Hij doet dat met dezelfde nauwgezetheid waarmee hij eerder aantoonde dat Kennedy het slachtoffer werd van een complot. Hij dook opnieuw in de dossiers, sprak met twee goede vrienden van Oswald en wist de hand te leggen op uniek fotomateriaal van het geweer.

 

De conclusie is voor de Mey ondubbelzinnig: Oswald was niet de dader van de moord op Kennedy. Wie is dan wel verantwoordelijk? En vooral, waarom moest JFK vermoord worden? Flip de Mey geeft een even haarscherp als stevig onderbouwd antwoord. Hij levert daarmee opnieuw een waardevolle bijdrage tot de literatuur over de beroemdste moord van de 20ste eeuw.

 

FLIP DE MEY startte zijn loopbaan als advocaat, maar schoolde zich bij tot forensisch bedrijfsauditor, gespecialiseerd in het ontrafelen van fraude en onregelmatigheden. Vanuit die expertise bezit hij een lange ervaring en specifieke methodiek in het analyseren van complexe dossiers, die hem perfect van pas kwamen bij zijn passie: de moord op JFK.