Dany Verstraeten Verankerd

Al meer dan 40 jaar is Dany Verstraeten een bevoorrechte getuige in het Vlaamse medialandschap. Sinds de lancering van VTM in 1989 is hij als anker van het VTM-Nieuws een vertrouwd gezicht. In Verankerd neemt hij u mee achter de schermen van VTM.
Hij wordt ingeleid door Christian Van Thillo, Uitvoerend Voorzitter van DPG Media, de groep waarvan VTM deel uitmaakt. Voor dit uitzonderlijk Brandtpunt zijn wij te gast bij DPG.

Het ontstaan en de groei van VTM in ‘t algemeen en het VTM-Nieuws in ‘t bijzonder zijn een succesverhaal, dat weliswaar gepaard ging met vallen en opstaan. Weinigen hebben zoals Dany Verstraeten zo’n lange staat van dienst als nieuwsanker en een beter overzicht van de evoluties die het tv-nieuws in al die jaren heeft doorgemaakt. In Verankerd leest u dat Verstraeten als tiener al geconfronteerd werd met bepaalde wetmatigheden van de journalistiek. U verneemt hoe hij bij de openbare omroep de basis legde voor z’n latere tv-carrière bij VTM. Hij kruidt zijn boeiend verhaal met anekdotes die tot de verbeelding spreken.

“Een boeiend overzicht van een cruciaal stuk televisiegeschiedenis van Vlaanderen, van de geboorte van VTM tot nu, aan de hand van de carrière van één van de beste ankers van Vlaanderen, Dany Verstraeten.” — Ivan De Vadder, auteur en journalist VRT