Bart De Wever Het verhaal van Antwerpen

Met Het Verhaal van Antwerpen neemt Bart De Wever u mee op een bijzondere reis naar het verleden van de Koekenstad. De Burgemeester beschrijft levendig hoe de vroegere Sinjoren omgingen met de uitdagingen en opportuniteiten van hun tijd. Alle keuzes die ze maakten, groot en klein, leidden tot het Antwerpen van vandaag. Hij laat u grondiger met hen kennismaken, zodat de lezer die beter begrijpt. Dat zal ons hopelijk wapenen om met meer kennis en empathie de keuzes te maken die het Antwerpen van morgen zullen bepalen.

Bart De Wever vertelt 33 verhalen over Antwerpen, van kleine anekdotes tot wereldschokkende gebeurtenissen. Hij schrijft over de voorhuid van Christus en een negentiende-eeuwse professor die bij kaarslicht schilderijen van Rubens opsmukte. Over een Antwerpse kandidaat die in 1831 koning van België wilde worden. Over vreselijke ziekten, verdacht vastgoed en polarisering in de pers.

Het verhaal van Antwerpen geeft inzicht in de geschiedenis van de stad. Bart De Wever vertelt waar we vandaan komen, helpt ons te begrijpen wie we zijn en biedt inspiratie om te beseffen wie we willen worden. Uit de verhalen blijkt een liefde voor de stad en een liefde voor de stadsgemeenschap die er thuis is.